TP-0039 Javljalnik ogljikovega monoksida (CO) - Ei208WRF

TP-0039 Javljalnik ogljikovega monoksida (CO) - Ei208WRF
TP-0039 Javljalnik ogljikovega monoksida (CO) - Ei208WRF
TP-0039 Javljalnik ogljikovega monoksida (CO) - Ei208WRF
TP-0039 Javljalnik ogljikovega monoksida (CO) - Ei208WRF
TP-0039 Javljalnik ogljikovega monoksida (CO) - Ei208WRF
TP-0039 Javljalnik ogljikovega monoksida (CO) - Ei208WRF
Tehnični pripomoček TP-0039 je javljalnik ogljikovega monoksida. Izdelek je primeren za uporabo za osebe z okvaro sluha v kombinaciji s tehničnimi pripomočki TP-0031, TP-0033 in TP-0034. V primeru, da izpolnjujete pogoje za pridobitev vrednotnice za nakup tehničnega pripomočka ga lahko naročite pri nas. Baterijski javljalnik CO je namenjen za vgradnjo v bivalne prostore, kurilnice, plovila in vozila namenjena za rekreativne dejavnosti. Javljalniki so skladni s standardoma SIST EN 50291-1 in SIST EN 50291-2, priložena slovenska navodila pa s priporočili standarda SIST EN 50292 za vgradnjo in vzdrževanje. Vrhunska kvaliteta inovativnih javljalnikov ogljikovega monoksida - so edini na trgu, ki vam omogočajo vpogled v zgodovino vseh dogodkov in status javljalnika s pomočjo funkcije AudioLINK!
Stopnja davka
22 %
Cena z DDV:
94,50 €
DODAJ V KOŠARICO

TP-0039

Javljalnik ogljikovega monoksida (CO)

 

POZOR: Javljalnik oddaja zvočni signal in brez uporabe tehničnega pripomočka TP-0031 (Dodatna oprema za prenos signala dima, ki omogoča prilagojen način opozarjanja na prisotnost dima in ogljikovega monoksida v prostoru) ali TP-0034 (Dodatna oprema za prenos signala dima, ki omogoča prilagojen način opozarjanja na prisotnoSistem za prenos alarma ogljikovega monoksida ali požara na mobilni telefonst dima in ogljikovega monoksida v prostoru) gluhim in naglušnim osebam ne zagotavlja ustrezne varnosti! 

 

Javljalnik ogljikovega monoksida Ei208W ima vgrajeno litijevo baterijo, ki zagotavlja delovanje naprave do izteka življenjske dobe. Vsebuje visoko zmogljiv elektrokemični senzor za zaznavanje prisotnosti strupenih ravni ogljikovega monoksida (CO). Vsak senzor je individualno umerjen in preizkušen z ogljikovim monoksidom.

 

V stanju pripravljenosti ne gori nobena izmed treh barvnih LED. V primeru zaznave CO (10ppm ali več) se bo javljalnik pričel takoj odzivati z utripanjem rdeče LED. Ko vrednosti CO narastejo in presežejo 43ppm, se vklopi tudi zvočni alarm. Višja kot je zaznana raven CO, prej se bo oglasi zvočni alarm.

 

Funkcija AudioLINK

AudioLINK

Na voljo je že serijsko v javljalnikih Ei208W in Ei208DW. S pomočjo zvočnega prenosa podatkov nam omogoča vpogled v arhiv dogodkov na javljalniku ter trenutnemu stanju delovanja. Za uporabo te funkcije je potrebno predhodno prenesti aplikacijo EiElectronics AudioLINK na mobilno napravo. Več informacij o AudioLINK si lahko ogledate tukaj

AudioLINK - aplikacija

 

Funkcija RadioLINK

RadioLINK
Javljalnik Ei208WRF že vključuje radijski modul RadioLINK+ Ei200MRF, ki omogoča komunikacijo z združljivimi napravami EiElectronics. Med seboj je mogoče povezati do 12 naprav. Več informacij o RadioLINK ti lahko ogledate tukaj. 

 

Javljalnik redno preverja stanje senzorja, napetost baterij in stanje notranjega vezja. Vsako stanje napake bo javljeno s kombinacijo vizualnih in zvočnih indikatorjev (utripanje rumene LED kratkih piskov). Javljalnik vsebuje tudi indikator »Konec življenjske dobe« (zvočni in vizualni), ki bo uporabnika obvestil, kdaj je potrebno javljalnik zamenjati. Življenjska doba se izteže po najmanj 10 letni uporabi javljalnika od dneva aktivacije.

 

Funkcija pomnilnika omogoča enostavno identifikacijo zadnjega aktiviranega alarma (rdeča LED bo utripala 24 ur po dogodku ali kasneje v primeru, ko pritisnete gumb TEST & HUSH).

 

Javljalnik je opremljen z montažnim podstavkom, ki vsebuje več pritrdilnih mest, tako da ga je mogoče enostavno pritrditi na strop (v primeru ko nameščamo javljlanik v istiprostor v katerem se nahaja kurilna naprava ali na steno v višino glave, če nameščamo javljalnik v prostor brez kurilne naprave). Možna je tudi samostojna namestitev (prenosna) za primer, ko vzamemo javljalnik s seboj na dopust.

 

Vsebina kompleta javljalnikov EiElectronics

 


Javljalniki CO serije Ei208 (Ei208W in Ei208DW):

 

Javljalniki ogljikovega monoksida so namenjeni uporabi v stanovanjskih objektih, počitniških prikolicah, avtodomih in plovilih v skladu s SIST EN 50291-1:2010 in SIST EN 50291-2:2010!

Primeri uporabe javljalniki ogljikovega monoksida EiElectronics

 

Vsi javljalniki imajo enako funkcionalnost zaznavanja ogljikovega monoksida. Razlike med njimi so označene v spodnji tabeli:

Primerjalna tabela javljalnikov ogljikovega monoksida EiElectronics

 

 • 5 letna garancija;

 • Uporabnost najmanj 11 let od datuma proizvodnje;

 • Javljalniki so testirani v skladu s standardom SIST EN 50291-1:2010 in SIST EN 50291-2:2010 in ustrezajo najvišjim standardom kakovosti javljalnikov ogljikovega monoksida!

 • Visoko kvaliteten elektrokemični senzor (zagotovljeno najmanj 10 letno delovanje!);

 • LCD zaslon (samo model Ei208WD);

 • Litijeva doživljenjska baterija (ni potrebno menjavati baterij);

 • Indikator prenehanja delovanja;

 • Enostavno kontrolno stikalo za preverjanje delovanja javljalnika;

 • Funkcija "Predalarm" vas predčasno opozori na prisotnost ogljikovega monoksida;;

 • Izjemno glasen zvok alarma (min. 85dB(A) na razdalji 3m);

 • Javljalnik ima funkcijo spomina, ki vas opozori, da je bil alarm sprožen tudi v času vaše odsotnosti;

 • Kontrolne lučke za napajanje, alarm in morebitne napake v delovanju;

 • javljalnik TIP B po standardu SIST EN 50291-1:2010; Ko dodamo radijski modul Ei200MRF in ga povežemo z električno napravo postane javljalnik TIP A po standardu SIST EN 50291-1:2010;

 • AudioLINK - Možnost komunikacije med javljalniki  in mobilnimi napravami (Android in iOS) je že serijsko vgrajena v modele javljalnikov Ei208W in Ei208DW;

 • Na mobilne naprave se prenašajo statistični podatki o delovanju javljalnika in zaznavanju ogljikovega monoksida, stanju baterij in ostalih pomembnih podatkih za nemoteno delovanje javljalnika (POZOR: ne prenaša se zvočni alarm, za prenos zbočnega alarma na mobilne naprave je potrebno vgraditi radijski modul Ei200MRF in dodatno opremo za prenos signala alarma - za več informacij nam pišite na info@detektor-sistemi.si!).
  AudioLINK

 • Možnost priklopa radijskega oddajnika (modul Ei200MRF RadioLINK) za povezavo dveh ali več javljalnikov ali ostalih električnih naprav;
  RadioLINK Plus

 • Radijsko povezani javljalniki se vsi sprožijo, ko en zazna prisotnost ogljikovega monoksida. Omogoča prenos signala alarma na mobilne naprave, protivlomno ali protipožarno centralo, krmiljenje ostalih električnih naprav, itd. (za prenos signala alarma potrebujete poleg Ei200MRF še ostale module Ei413 ali Ei428, ki ju priključite na ostale naprave). S  funkcionalnostjo RadioLINK je možen prenos signala alarma iz javljalnika na ostale naprave.

 

 

Zvočna in vizualna opozorila javljalnikov EiElectronics

Opomba: javljalniki so na trgu Združenega kraljestva Velike Britanije in severne Irske označeni z blagovno znamko AICO.

Senzor:
Elektrokemični
Življenjska doba (let):
11 let od datuma proizvodnje in najmanj 10 let od datuma aktivacije
Napajanje:
10 letna 3V litijeva baterija (nezamenljiva)
Jakost zvočnega alarma:
85 dB(A) na 3m
Način testiranja:
tipka TEST & HUSH, preveri delovanje senzorja, baterije, elektronike in sirene
Digitalni prikazovalnik (displej):
NE
Svetlobni indikatorji:
DA; Zelena LED: pritisk na tipko TEST & HUSH; Rdeča LED: pred-alarm, alarm, utišanje alarma, spomin alarma; Rumena LED: napaka
Funkcija utišanja alarma:
s pritiskom na tipko TEST & HUSH izklopimo zvočno alarmiranje za 4 minute (samo v primeru koncentracije CO pod 150ppm)
Prenos podatkov:
DA, s pomočjo mobilne aplikacije AudioLINK
Opozorilo na konec življenjske dobe:
DA, nalepka na javljalniku in zvočno ter svetlobno opozarjanje (3 kratki piski skupaj s tremi utripanji rumene LED na minuto)
RadioLINK:
Način montaže:
S priloženimi vijaki in podstavkom
Teža:
Izdelek: 165g, embalaža: 35g
Dimenzije:
Izdelek: 120mm x 40mm x 105mm, pakiranje: 120mm x 50mm x 135mm
Temperaturno območje delovanja:
od -10°C do 40°C
Območje vlažnosti:
od 15% do 95% (brez kondenzacije)
Garancija (let):
5 let

Sorodni izdelki

  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za komunikacijo na strani
  Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih