Pametni sistemi za odkrivanje in javljanje požara

Sistem, ki zagotavlja dodatni požarnovarstveni preventivni ukrep kot obliko nadstandardnega požarnega varovanja, saj omogoča zgodnje obveščanje uporabnikov, dodatno preverjanje izrednega dogodka za omogočanje verifikacije dogodka s pomočjo video signala ali analitičnih podatkov iz pametnih naprav sistema ter posledično odpravljanje lažnih alarmov in omogočanje zgodnejšega obveščanja gasilcev in ostalih intervencijskih enot ter tako skrajševanje časa za prihod gasilcev na kraj izrednega dogodka.

Kako lahko skrajšate odzivni čas gasilcev v primeru požara?

 

Pametni brezžični protipožarni varnostni sistemi, ki rešujejo življenja in premoženje.

 

Pri zagotavljanju požarne varnosti ljudi, živali in premoženja je pomembno, da so vgrajeni sistemi nadzora in protipožarne zaščite avtonomni. Pri načrtovanju pametnega doma je tako nujno potrebno upoštevati, katere so tiste naprave, ki nam zgolj lajšajo vsakodnevno bivanje v domu ali na delovnem mestu ter katere so tiste, ki nas bodo še vedno varovale kljub izpadu sistema v pametnem domu zaradi tehničnih okvar ali izpada električnega omrežja. Predvsem je treba poskrbeti, da nas bo sistem ne glede na morebitne okvare ves čas varoval pred morebitnimi nezgodami, kot so požar, vlom, izlitje vode, uhajanje ogljikovega monoksida in gospodinjskih plinov.

 

Pogosto so vzroki za nastanek požara povezani z okvaro na električnih instalacijah. Takrat lahko pride do izklopa glavne varovalke in posledično do nedelovanja vseh elektronskih naprav v objektu, tudi internetne povezave. Zato je smiselno uporabiti neodvisen in avtonomni sistem, ki nas bo lahko varoval tudi v takih primerih.

 

AJAX – sistem, ki ga nič ne more presenetiti

Učinkovit sistem, ki omogoča 24/7 nadzor nad delovanjem posameznih elementov varnostnega sistema, tako uporabnikom kot tudi varnostno nadzornim službam, je varnostni sistem AJAX. Poleg privlačnega dizajna vseh elementov sistema je njegova posebnost ta, da so vsi elementi brezžični, ima zagotovljeno rezervno napajanje ter možnost prenosa alarma tudi preko GSM/GPRS.

 

S sistemom AJAX si lahko zagotovite zgodnjo detekcijo požara s kombiniranimi javljalniki dima, toplote in ogljikovega monoksida. Sistem vas bo opozoril tudi na zaznavanje gibanja v vašem objektu ali okolici, omogočeno pa je še zaznavanje izlitja vode in video nadzor.

 

Vedno boste z gotovostjo vedeli, kaj se dogaja

Izpostavili bi omogočeno dodatno preverjanje (verificiranje) delovanja posameznih elementov sistema v primeru požara in ostalih izrednih dogodkov. Na ta način lahko v primeru, ko fizično niste prisotni v objektu in ne morete vedeti, kaj se tam dogaja, dodatno preverite alarmni dogodek, ga tako z gotovostjo potrdite in v primeru požara hitreje obvestite regijski center za obveščanje na 112 ter lokalno pristojne gasilske enote.

Ajax dimni javljalnik na pametnem telefonu

Do sedaj so ostali sistemi požarnega varovanja v večini primerov uporabniku posredovali zgolj informacijo o požarnem alarmu. Uporabnik je sicer prejel podatek o alarmu, vendar še vedno ni vedel, kaj se dogaja v objektu. S popolnim nadzorom in spremljanjem podatkov na posameznih elementih sistema AJAX pa lahko zdaj v realnem času spremljamo, ali gre za lažni alarm ali pa se je požar dejansko zgodil in se že razvija.

 

Z največjima ponudnikoma obveščanja prostovoljnih gasilskih enot v Sloveniji, Intervencije.net in FireAPP, smo za potrebe hitrejšega alarmiranja gasilcev v primeru požara pripravili možnost povezave sistema AJAX z obema intervencijskima portaloma.

 

S sistemom AJAX in intervencijskimi portali pa ni hitrejše samo alarmiranje gasilcev ampak tudi in predvsem uporabnikov, ki lahko tako zelo hitro učinkovito in predvsem še pravočasno in ustrezno ukrepajo. Sistem AJAX namreč učinkovito zaznava detekcijo dima in povečane toplote še pred pričetkom nastanka požara, ko brez fizične prisotnosti oseb ali vgrajene tehnične opreme nikakor ne moremo zaznati tega izrednega dogodka.

 

Andrej Štremfelj, Razvoj požara in učinki zgodnje detekcije
Vir: Gasilska enota Stara Loka, Razvoj požara in učinki zgodnje detekcije

 

Za več informacij o ponudbi celovitega sistema nadstandardnega požarnega varovanja kot oblike izvajanja dodatnih požarnovarstvenih ukrepov na objektih dobite na telefonski številkiZa več informacij o ponudbi celovitega sistema nadstandardnega požarnega varovanja kot oblike izvajanja dodatnih požarnovarstvenih ukrepov na objektih dobite na telefonski številki 040/305-056 ali elektronski pošti info@detektor-sistemi.si. Vsak sistem je namreč individualno prilagojen potrebam naročnika in objektu, ki ga želite protipožarno varovati.

 

Spletna stran proizvajalca AJAX SYSTEMS

Detektor sistemi - AJAX Authorized installer

Iz spletne trgovine

  Povezane novice

  Komu naj potrošnik zaupa pri izbiri ustrezne kurilne naprave?

  Komu naj potrošnik zaupa pri izbiri ustrezne kurilne naprave? 

  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za komunikacijo na strani
  Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih