Pametni sistemi za zgodnje javljanje požara

 

Sistem, ki zagotavlja dodatni požarnovarstveni preventivni ukrep kot obliko nadstandardnega požarnega varovanja, saj omogoča zgodnje obveščanje uporabnikov, dodatno preverjanje izrednega dogodka za omogočanje verifikacije dogodka s pomočjo video signala ali analitičnih podatkov iz pametnih naprav sistema ter posledično odpravljanje lažnih alarmov in omogočanje zgodnejšega obveščanja gasilcev in ostalih intervencijskih enot ter tako skrajševanje časa za prihod gasilcev na kraj izrednega dogodka.

 

Detektor sistemi - AJAX Systems

 

Dodatna oprema za javljalnike

 

Oprema za alarmiranje gluhih in naglušnik, slepih in slabovidnih, gluhosleph ter gibalno oviranih oseb in AudioLINK (nadzor javljalnika CO z mobilnimi napravami)

 

Smo dobavitelji tehničnih pripomočkov za gluhe, naglušne in gluhoslepe

 

Z dnem 24.8.2018 so bili v Uradnem listu RS št. 57 objavljeni novi tehnični pripomočki za gluhe, naglušne in gluhoslepe osebe. Izdelki, ki so navedeni v nadaljevanju, so ustrezni za nakup s pomočjo vrednotnice. Za več informacij o izdelkih in naročilu nas prosim kontaktirajte na info@detektor-sistemi.si.

 

Dodatna oprema za prenos signala alarma, ki opozori na prisotnost dima in ogljikovega monoksida

Cena TP-0031: 235,00€ z ddv
Tehnični pripomoček je stroboskop z vibrajočo ploščo EiElectronics - RadioLINK (Ei170RF"Dodatna oprema za prenos signala alarma, ki opozori na prisotnost dima in ogljikovega monoksida". Pojasnilo ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti glede poimenovanja tehničnega pripomočka si lahko ogledate na tej povezavi.

V primeru, ko kupec naroči tudi javljalnik Ei208W ali Ei208DW, dodamo BREZPLAČNO tudi brezžični radijski modul RadioLINK za javljalnike ogljikovega monoksida (Ei200MRF). Ta modul se lahko vstavi samo v serijo javljalnikov ogljikovega monoksida EiElectronics Ei208. Uporabnik mora zaenkrat sam kupiti javljalnik CO, saj še ni predmet subvencije s strani ministrstva.

V primeru, da že imate javljalnik ogljikovega monoksida kateregakoli drugega proizvajalca, vam je na voljo stroboskop z bliskavico in vibrajočo ploščo DEAFGUARD. Za dodatne informacije glede cene in možnosti nakupa z vrednotnico nas prosim kontaktirajte na info@detektor-sistemi.si. Več informacij o sistemu DEAFGUARD si lahko ogledate v spodnjem videu.

 TP-0031 Deafguard - Dodatna oprema za prenos signala alarma, ki opozori na prisotnost dima in ogljikovega monoksida


TP-0033 Ei605CRF (Javljalnik dima z vgrajenim brezžičnim modulom RadioLINK za prenos signala alarma)

Cena TP-0033: 45,00€ z ddv
Tehnični pripomoček je dimni optični javljalnik Ei605CRF, ki ima že vgrajen brezžični radijski modul RadioLINK, s katerim je omogočen prenos signala alarma na ostale naprave, ki tudi vsebujejo RadioLINK brezžični modul (Ei170RF, Ei200MRF, Ei413) .

 TP-0034 - sistem za prenos alarma ogljikovega monoksida ali požara na mobilni telefon

Cena TP-0034: 295,00€ z ddv
Set vsebuje GSM/GPRS modul za požar in CO Zeus4VD in Brezžični radijski modul RadioLINK za povezavo med ostalimi napravami, napajalnik 230V z rezervnim baterijskim napajanjem, nosilcem nosilce za modul Ei413 ter plastično ohišje.

Dodatne BREZPLAČNE storitve, ki vam jih nudimo v našem podjetju ob nakupu opreme TP-0031, TP-0033 in TP-0034 so:

 
Gluhi in naglušni ne morejo slišati zvočnega alarma detektorja. Priporočeno je, da se namesti sistem, ki še vedno pravočasno opozori na prisotnost ogljikovega monoksida z dodatnimi opozorilnimi znaki. Svetlobni prikaz alarma (stroboskop) z vibrajočo ploščo Ei170RF vključuje močno stroboskobsko luč in ploščo, ki jo namestimo pod vzglavnik. V primeru sprožitve alarma prične stroboskobska luč intenzivno utripati, plošča pod vzglavnikom pa vibrirati. Sistem je enostaven za uporabo, saj se lahko priključi v električno omrežje.

dodatna oprema za zazanavanje ogljikovega monoksida za osebe s težavami sluha
Primer namestitve Ei170RF (stroboskopa in vibrajoče plošče).

Ei170RF
Svetlobni prikaz alarma (stroboskop) z vibrajočo ploščo Ei170RF

 • TP-0031 "Detektor dima za osebe z okvaro sluha"
 • TP-0033 "Javljalnik za dim s prenosom signala alarma"
 • TP-0034 "sistem za prenos alarma ogljikovega monoksida ali požara na mobilni telefon"
  1. BREZPLAČNO vam bomo vgradili brezžični radijski modul Ei200MRF v javljalnik CO;
  2. BREZPLAČNO vam sistem brezžično povežemo med seboj (vse javljalnike in opremo, ki jih naročite, jih lahko povežemo s setom TP-0031, razen sistema DEAFGUARD);
  3. BREZPLAČNO vam svetujemo o ustreznem mestu namestitve javljalnikov v bivalnem prostoru;
  4. BREZPLAČNO vam svetujemo o ustreznem mestu namestitve stroboskopa z vibrirajočo ploščo;    
  5. BREZPLAČNO vam nudimo dostavo opreme po celi Sloveniji;
 • Prikaz prenosa alarma na intervencijske enote s pomočjo javljalnikov in dodatne opreme

Z uporabo sodobnih tehnologij lahko te pripomočke uporabimo za hitrejše obveščanje ustreznih služb, kot so center za obveščanje, gasilci, nujna medicinska pomoč in drugi. S pravočasnim ukrepanjem lahko intervencijske službe zagotovijo in poskrbijo tudi za osebe s posebnimi potrebami, ki so poleg otrok in starostnikov med najbolj ranljivimi v tovrstnih primerih. Poleg reševanja oseb je pomembno tudi to, da se s pravočasnim ukrepanjem v primeru požara zmanjšuje premoženjsko škodo in škodo v podjetjih, ki nastane v primeru izpada poslovanja zaradi uničenja poslovnih prostorov.

Prikaz prenosa alarma na intervencijske enote

 • AudioLINK - Možnost komunikacije med javljalniki in mobilnimi napravami ter tablicami.

.AudioLINK for iOS, Android in Windows phones

Najnovejši sistem AudioLINK je inovativen način pridobivanja podatkov o aktivnostih, ki se izvajajo na vašem javljalniku serije Ei208. Aplikacija je izdelana za pametne mobilne naprave in tablice z operacijskimi sistemi Android, iOS ali Windows Phone, s katerimi komunicira preko zvočne povezave in omogoča prenos zgodovine dogodkov in statusa baterij na vašo mobilno napravo.

Ko odprete aplikacijo imate na začetku tri možnosti izbire:
1. Prenos podatkov o aktivnostih
2. Navodila za uporabo
3. Pogosto zastavljena vprašanja

Ko boste prenesli podatke o aktivnostih boste imeli možnost še četrte izbire:
4.Naloži zgodovino podatkov
To vam omogoča, da si lahko ogledate zadnje prenesene podatke ter si jih pošljete na katerikoli elektronski naslov.

Navodila za uporabo
Prosimo uporabite navodila v aplikaciji, kako prenesti podatke o aktivnostih na javljalniku. Ob prenosu podatkov morate mobilni telefon namestiti najmanj 50cm od javljalnika.

Delovanje aplikacije
AudioLINK aplikacija deluje z večino pametnih mobilnih telefonov in tablic z nameščenimi operacijskimi sistemi iOS 8.0 ali novejše različice, Android 2.3 ali novejše različice in Windows Phone 7, 8, 8.1 in 10.

Zgodovina aktivnosti v javljalniku
Ko se podatki prenesejo preko aplikacije na mobilno napravo, se bo prikazal trenutni status dogodkov. Informacije, ki so na voljo:
- najvišja zaznana koncentracija CO
- čas aktiviranja javljalnika (koliko časa je že v uporabi)
- stanje baterije
- status delovanja senzorja CO
- alarmni dogodki različnih stopenj koncentracije CO
- kolikokrat ste pritisnili tesno tipko na javljalniku
- čas od zadnje zaznane aktivnosti javljalnika.

Ko tapnete na posamezno rubriko v Alarm Status Reportu se bodo prikazale dodatne informacije o posameznem poročilu aktivnosti javljalnika.

AudioLINK javljalniki CO   AudioLINK javljalniki CO

AudioLINK javljalniki CO   AudioLINK javljalniki CO

 • RadioLINK

RadioLINK je sistem brezžičnega povezovanja alarmnih naprav za zaznavanje dima in toplote (t.i. požarni detektorji ali požarni javljalniki) in naprav za zaznavanje ogljikovega monoksida (detektorji oz. javljalniki ogljikovega monoksida) z ostalimi napravami, ki uporabljajo enak signal prenosa alarma. Signal alarma lahko naprave prenašajo med seboj, z uporabo ustrezne opreme pa prenašajo tudi na protivlomne, požarne in ostale telekomunikacijske naprave. Povezovanje alarmnih naprav med seboj je ključnega pomena v objektih, v katerih se nahajajo ljudje. Zaradi medsebojne povezljivosti so lahko stanovalci v primeru sprožitve alarma izjemno hitro obveščeni. Sistem proženja alarmnega signala med vsemi medsebojno povezanimi alarmnimi napravami deluje tako, da vsaka naprava sproži alarm tudi v vseh ostalih napravah.
RadioLINK

Več o delovanju tehnologije RadioLINK si oglejte v spodnjem videu. Aico ltd. je podjetje v lasti EiElectronics, ki na trgu Združenega kraljestva nudi prodajo, trženje in tehnično podporo.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih