Pametni sistemi za zgodnje javljanje požara

 

Sistem, ki zagotavlja dodatni požarnovarstveni preventivni ukrep kot obliko nadstandardnega požarnega varovanja, saj omogoča zgodnje obveščanje uporabnikov, dodatno preverjanje izrednega dogodka za omogočanje verifikacije dogodka s pomočjo video signala ali analitičnih podatkov iz pametnih naprav sistema ter posledično odpravljanje lažnih alarmov in omogočanje zgodnejšega obveščanja gasilcev in ostalih intervencijskih enot ter tako skrajševanje časa za prihod gasilcev na kraj izrednega dogodka.

 

Detektor sistemi - AJAX Systems

 

Prikaz prenosa alarma na intervencijske enote s pomočjo javljalnikov in dodatne opreme

Z uporabo sodobnih tehnologij lahko te pripomočke uporabimo za hitrejše obveščanje ustreznih služb, kot so center za obveščanje, gasilci, nujna medicinska pomoč in drugi. S pravočasnim ukrepanjem lahko intervencijske službe zagotovijo in poskrbijo tudi za osebe s posebnimi potrebami, ki so poleg otrok in starostnikov med najbolj ranljivimi v tovrstnih primerih. Poleg reševanja oseb je pomembno tudi to, da se s pravočasnim ukrepanjem v primeru požara zmanjšuje premoženjsko škodo in škodo v podjetjih, ki nastane v primeru izpada poslovanja zaradi uničenja poslovnih prostorov.

Prikaz prenosa alarma na intervencijske enote

  • AudioLINK - Možnost komunikacije med javljalniki in mobilnimi napravami ter tablicami.

.AudioLINK for iOS, Android in Windows phones

Najnovejši sistem AudioLINK je inovativen način pridobivanja podatkov o aktivnostih, ki se izvajajo na vašem javljalniku serije Ei208. Aplikacija je izdelana za pametne mobilne naprave in tablice z operacijskimi sistemi Android, iOS ali Windows Phone, s katerimi komunicira preko zvočne povezave in omogoča prenos zgodovine dogodkov in statusa baterij na vašo mobilno napravo.

Ko odprete aplikacijo imate na začetku tri možnosti izbire:
1. Prenos podatkov o aktivnostih
2. Navodila za uporabo
3. Pogosto zastavljena vprašanja

Ko boste prenesli podatke o aktivnostih boste imeli možnost še četrte izbire:
4.Naloži zgodovino podatkov
To vam omogoča, da si lahko ogledate zadnje prenesene podatke ter si jih pošljete na katerikoli elektronski naslov.

Navodila za uporabo
Prosimo uporabite navodila v aplikaciji, kako prenesti podatke o aktivnostih na javljalniku. Ob prenosu podatkov morate mobilni telefon namestiti najmanj 50cm od javljalnika.

Delovanje aplikacije
AudioLINK aplikacija deluje z večino pametnih mobilnih telefonov in tablic z nameščenimi operacijskimi sistemi iOS 8.0 ali novejše različice, Android 2.3 ali novejše različice in Windows Phone 7, 8, 8.1 in 10.

Zgodovina aktivnosti v javljalniku
Ko se podatki prenesejo preko aplikacije na mobilno napravo, se bo prikazal trenutni status dogodkov. Informacije, ki so na voljo:
- najvišja zaznana koncentracija CO
- čas aktiviranja javljalnika (koliko časa je že v uporabi)
- stanje baterije
- status delovanja senzorja CO
- alarmni dogodki različnih stopenj koncentracije CO
- kolikokrat ste pritisnili tesno tipko na javljalniku
- čas od zadnje zaznane aktivnosti javljalnika.

Ko tapnete na posamezno rubriko v Alarm Status Reportu se bodo prikazale dodatne informacije o posameznem poročilu aktivnosti javljalnika.

AudioLINK javljalniki CO   AudioLINK javljalniki CO

AudioLINK javljalniki CO   AudioLINK javljalniki CO

  • RadioLINK

RadioLINK je sistem brezžičnega povezovanja alarmnih naprav za zaznavanje dima in toplote (t.i. požarni detektorji ali požarni javljalniki) in naprav za zaznavanje ogljikovega monoksida (detektorji oz. javljalniki ogljikovega monoksida) z ostalimi napravami, ki uporabljajo enak signal prenosa alarma. Signal alarma lahko naprave prenašajo med seboj, z uporabo ustrezne opreme pa prenašajo tudi na protivlomne, požarne in ostale telekomunikacijske naprave. Povezovanje alarmnih naprav med seboj je ključnega pomena v objektih, v katerih se nahajajo ljudje. Zaradi medsebojne povezljivosti so lahko stanovalci v primeru sprožitve alarma izjemno hitro obveščeni. Sistem proženja alarmnega signala med vsemi medsebojno povezanimi alarmnimi napravami deluje tako, da vsaka naprava sproži alarm tudi v vseh ostalih napravah.
RadioLINK

Več o delovanju tehnologije RadioLINK si oglejte v spodnjem videu. Aico ltd. je podjetje v lasti EiElectronics, ki na trgu Združenega kraljestva nudi prodajo, trženje in tehnično podporo.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih